Why not NTW2?

General Discussion on CA's latest expandalone.
User avatar
Davout GR
Yeoman
Yeoman
Posts: 107
Joined: Tue Sep 19, 2006 12:49 am
Location: Greece
Contact:

Why not NTW2?

Postby Davout GR » Sat Apr 11, 2009 9:12 am

I don't know about you but I'm very disappointed with the online experience of ETW and I won't be playing until a patch comes out. Have we all abandoned NTW2 (unistall, throw the rtw cd in the trash can :P ) or are there some people still playing or wanting to play until we see a better day with ETW? I know I'm willing to have some good old fights...
Playing NTW3 as [HELLAS]Davout.

User avatar
Vanquisher
Yeoman
Yeoman
Posts: 134
Joined: Wed Jul 25, 2007 5:05 pm

Re: Why not NTW2?

Postby Vanquisher » Sat Apr 11, 2009 2:29 pm

My Empire lags in MP for some reason. I suck at NTW though:P Or at least I did against the only person I ever played :o

User avatar
Lord Desaix
Lord
Lord
Posts: 2815
Joined: Thu Mar 05, 2009 3:59 pm

Re: Why not NTW2?

Postby Lord Desaix » Sat Apr 11, 2009 2:51 pm

I've never suffered a disconnection or a CTD up today.
Do you really want me to revert to the beloved crash of NTW2 :evil: :roll: ?

Btw I play Men of War as well, really a nice MP game on the IIWW, so I can cope with Empire MP problems hoping they will be fixed soon.

User avatar
Lord Gunner24
Baronet
Baronet
Posts: 3863
Joined: Sun Sep 17, 2006 6:50 am
Contact:

Re: Why not NTW2?

Postby Lord Gunner24 » Sat Apr 11, 2009 3:54 pm

Empire MP (grog) mod is not too bad, but it's not too good either, serious proplems with game play balance and artillery, but connection wise, it's 100x better than GS ntw2......

Re: Why not NTW2?

I don't think I can ever go back to the CTD and bickering about rules (GM/FiM/SBs) caused by the game "engine" faults of Rome.

If Empire is not improved soon, I think it will be an MP "break" for me till the Lordz mod arrives, or LG, which ever gets here first.
Gunner24
NBC founder 2008-2017.
http://napbc.freeforums.org/

User avatar
Jakob
Baronet
Baronet
Posts: 2513
Joined: Sat Jul 30, 2005 10:48 pm
Location: Sveaborg Fortress, Finland
Contact:

Re: Why not NTW2?

Postby Jakob » Sat Apr 11, 2009 5:49 pm

Well SVK trains twice a week, but basically untill KLA's or the Lordz mod or the Grogs mod is finished, its CoH and DoD for me. NTW2 is beautiful, but I just can't go back to it.

User avatar
Herr Lindstrom
Gentleman
Gentleman
Posts: 183
Joined: Mon Dec 17, 2007 8:31 am
Location: Vancouver, Canada
Contact:

Re: Why not NTW2?

Postby Herr Lindstrom » Sat Apr 11, 2009 9:51 pm

KLA's European Wars beta for RTW has just been released but it is way more buggy than last August's release but We can expect 1.0 at the end of this month.... well that's what KLA said... I'm not going to hold him to his word though because of all the setbacks and delays

Also he's making a realism mod for ETW if any of you are interested :wink:
Why this a-cursed 100 character limit again?

User avatar
Davout GR
Yeoman
Yeoman
Posts: 107
Joined: Tue Sep 19, 2006 12:49 am
Location: Greece
Contact:

Re: Why not NTW2?

Postby Davout GR » Sun Apr 12, 2009 8:54 am

I don't know about you but I never had much problems in 2vs2 or 3vs3 in NTW2. I prefer to have some rule quarrels than having edited unit stats, intentional disconnects and lag all the time.
Playing NTW3 as [HELLAS]Davout.

User avatar
Lord Gunner24
Baronet
Baronet
Posts: 3863
Joined: Sun Sep 17, 2006 6:50 am
Contact:

Re: Why not NTW2?

Postby Lord Gunner24 » Sun Apr 12, 2009 9:01 am

I don't know about you but I never had much problems in 2vs2 or 3vs3 in NTW2.

There were (generally speaking) NO problems with ntw2 as long as the battle was finished within about 40 minutes, after 40-45 minutes someone would get a CTD almost every time.....if you played fast, charge, all over in 20 minutes battles, then there was no CTD problem, if you like longer battles without the mass charges then they would normally crash just before they were due to end - after about 40-45-50 minutes........this was most of the games I played.
Gunner24
NBC founder 2008-2017.
http://napbc.freeforums.org/

User avatar
Lord Hokomoko
Honourary Lord
Honourary Lord
Posts: 1591
Joined: Thu Jul 20, 2006 3:51 pm
Location: Haifa, Israel
Contact:

Re: Why not NTW2?

Postby Lord Hokomoko » Sun Apr 12, 2009 9:35 am

Vanquisher wrote:My Empire lags in MP for some reason. I suck at NTW though:P Or at least I did against the only person I ever played :o

wierd, I have a log of a 3v3 game with you where you actually were on the winning side, with nice kills/killed ratio. :P
Thanks in advance!

User avatar
Somerset

Re: Why not NTW2?

Postby Somerset » Tue Apr 21, 2009 6:14 am

After 1.5months my both 3v3 and 2v2 ntw2 games crashed after 30-35 mins close to the end :text-protest:
My last night's 3v3 Empire game was laggy but playable but then all of a sudden i dropped. :confusion-questionmarks:

:pray: Image

User avatar
Rectunator
Posts: 1779
Joined: Sat Mar 26, 2005 1:24 pm
Location: Raahe, Suomi Finland Perkele
Contact:

Re: Why not NTW2?

Postby Rectunator » Tue Apr 21, 2009 9:29 am

The ETW drop problem could be because you played in a ranked server. When someone leaves a ranked game the whole game ends and you find yourself back in the mp-menu. Nowadays I only host unranked games. Score and achievements be damned, victory itself is enough of an achievement for me. And if you people dont like the arcadeish gameplay of ETW, download the latest DarthMod. That should do the trick.
SVK Brigadier Rectunator
Former Commander-in-Chief of LGA, Field-Marshal Rectunator

http://z8.invisionfree.com/Svenska_Arme ... hp?act=idx

User avatar
Moopere
Baronet
Baronet
Posts: 834
Joined: Mon Oct 09, 2006 1:44 pm
Location: Australia

Re: Why not NTW2?

Postby Moopere » Tue Apr 21, 2009 12:02 pm

Rectunator wrote:download the latest DarthMod. That should do the trick.

Yeah, its pretty impressive eh?

Cheers, Moopere
===========================
[NWG] - Napoleonic War Gamers
===========================

User avatar
Rectunator
Posts: 1779
Joined: Sat Mar 26, 2005 1:24 pm
Location: Raahe, Suomi Finland Perkele
Contact:

Re: Why not NTW2?

Postby Rectunator » Tue Apr 21, 2009 2:37 pm

Yes. So very impressive.
SVK Brigadier Rectunator
Former Commander-in-Chief of LGA, Field-Marshal Rectunator

http://z8.invisionfree.com/Svenska_Arme ... hp?act=idx

User avatar
Lord Legless Lannes
Honourary Lord
Honourary Lord
Posts: 1206
Joined: Wed Mar 28, 2007 6:07 pm
Contact:

Re: Why not NTW2?

Postby Lord Legless Lannes » Tue Apr 21, 2009 6:12 pm

It's probably to late in the day but RTW gold is available on steam, so by that rationale is it possible to play NTW on steam if you have steam's version of Rome.

And if so would MP be more stable on steam than gamespy taking out people's internet connection/hardware as variables which can't be helped whether steam or gs, stable 4v4s would be immense if possible.
"One man scorned and covered with scars still strove with his last ounce of courage to reach the unreachable stars; and the world was better for this."

Don Quixote

http://www.napoleonics.eu

User avatar
Jakob
Baronet
Baronet
Posts: 2513
Joined: Sat Jul 30, 2005 10:48 pm
Location: Sveaborg Fortress, Finland
Contact:

Re: Why not NTW2?

Postby Jakob » Tue Apr 21, 2009 7:57 pm

Regardless if you're on steam, Rome would still use GS to play online games on.

User avatar
Lord Sean Cappone
Lord
Lord
Posts: 1072
Joined: Wed Jul 22, 2009 3:59 pm
Location: Turin, Italy

Re: Why not NTW2?

Postby Lord Sean Cappone » Thu Jul 30, 2009 1:58 am

:angry: steam is orrible.
Between the snowman and the rain, once again, once again love
- L. Cohen -

User avatar
Lord Crow
Honourary Lord
Honourary Lord
Posts: 46
Joined: Thu Dec 20, 2007 12:19 am
Location: S. Oxon
Contact:

Re: Why not NTW2?

Postby Lord Crow » Sun Feb 28, 2010 6:07 pm

From what I read Empire TW doesn't like nvidia drivers especially the new ones. I have nvidia graphics and was getting loads of CTD's enough to stop me playing the game but then I went to the TW Center and found some good help.

I installed the DMUC mod afterwards btw and it is just so cool.

Anyway there is advice about what to do in the nvidia control panel and few tweaks you do in the graphis panel and audio panel in game, worked for me a treat.


Return to “Napoleon Total War Vanilla”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest